Wapens aangetroffen in IJmuiden

maandag 10 juli 2017

IJmuiden - Een stel dat vrijdagavond 7 juli met een metaaldetector aan het zoeken was in het bosgebied langs de Heerenduinweg, stuitte op een verstopt pakketje in de grond.

De politie werd in kennis gesteld en omdat ook een ontsteker werd aangetroffen, schakelde de politie de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie in. Het gebied werd vervolgens ruim afgezet en onderzocht, in verband met het risico voor de aanwezigheid van mogelijke explosieven. Bij de zoektocht zaterdag werden geen explosieven aangetroffen. In het aangetroffen pakketje bleken later – naast een aantal ontstekers – vuurwapens en munitie te zitten. De afdeling Forensische Opsporing heeft onderzoek verricht en al deze zaken meegenomen voor nader onderzoek.

Maandag 10 juli zal een team van Defensie met specialistisch apparatuur het gebied verder onderzoeken. Het terrein is dan niet voor publiek toegankelijk. De politie onderzoekt waarom en door wie het materiaal daar begraven is.

Heeft u informatie over wie dit materiaal mogelijk kan hebben verstopt in de bodem van het bosgebied langs de Heerenduinweg? Belt u dan met de politie in de IJmond via tel.nr. 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.2017141065

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Beverwijk | 112 alarmeringen Beverwijk | Goedkoop Tanken in Beverwijk | Supermarkten in Beverwijk | Weerbericht Beverwijk